вівторок, 13 вересня 2022 р.

Алгоритм оплати лікарняних і декретних за кошти ФССУ в умовах війни

 

Алгоритм оплати лікарняних і декретних за кошти ФССУ в умовах війниПонад 1,2 мільйона українців були на оплачуваному Фондом соціального страхування України лікарняному з початку війни. ФССУ виплатив для них майже 7 мільярдів гривень за листками непрацездатності, які їх роботодавці опрацювали, розрахували та подали до Фонду на оплату, або Фонд нарахував напряму для тих працівників, чиї роботодавці не змогли подати заяву через бойові дії.

Як відбувається оплата лікарняних в умовах війни?

  • Фінансування допомоги по тимчасовій непрацездатності здійснюється на підставі заяви-розрахунку, яку роботодавець оформлює та подає до Фонду за відповідним лікарняним.
  • Якщо ж роботодавець не має можливості опрацювати ваш лікарняний і подати його до Фонду на оплату через бойові дії, неможливість гарантувати виплату працівнику отриманих від Фонду коштів тощо, отримати виплати можна напряму. Для цього працівник має особисто або через законного представника звернутись у відділення ФССУ за місцем обліку як ВПО або реєстрації – наші фахівці нарахують допомогу без залучення роботодавця, а кошти надійдуть на вашу особисту банківську картку.

Немає коментарів:

Дописати коментар

12.09.2023. Безпекова ситуація на Дніпропетровщині станом на 07:30.

  12.09.2023. Безпекова ситуація на Дніпропетровщині станом на 07:30. Вчора надвечір ворог ще раз вдарив артилерією по Нікополю. Поцілили п...