вівторок, 24 травня 2022 р.

У Дніпрі та по всій країні можливий дефіцит солі: чи буде вона на полицях

 

У Дніпрі та по всій країні можливий дефіцит солі: чи буде вона на полицях

Через ворожі обстріли зупинилася робота найбільшого в Європі підприємства з видобутку солі – «Артемсіль».

В.о. директора підприємства Віктор Юрін розповів, що воно зараз простоює до невизначеного часу.

Обстріли не припиняються, адміністративна будівля зруйнована, були прямі попадання в копальні та матеріальний склад. Виробничий процес наразі неможливий.

Запас готової продукції вивезли до торгівельних мереж ще у квітні. Поки точаться бої, продукцію доведеться заміщати імпортною.

У компанії «АТБ» дали коментар з цього приводу.

Представники корпорації заявили, що на складах торгової мережі був невеликий товарний запас солі виробництва «Артемсіль». Його вистачило б для забезпечення всіх працюючих магазинів мережі на два тижні.

Знаючи про ситуацію, компанія заздалегідь почала вести переговори з іншими постачальниками та паралельно імпортувати сіль з Туреччини, щоб уникнути дефіциту та забезпечити цим товаром покупців.

Ціна зросла з 9 до 20 гривень. Поки «Артемсіль» не відновить роботу, вартість не опуститься нижче за 18 гривень.

В «АТБ» не бачать дефіциту та проблем із наявністю солі на полицях українських магазинів. Сіль у нашу країну завозять з Туреччини, Румунії, Чорногорії.

Також багато українських постачальників налагодили імпорт вагової або фасованої солі для забезпечення потреб внутрішнього ринку країни.

Можливі тимчасові перебої, пов'язані з підвищеним попитом або із затримками машин на митниці, а також логістичними складнощами, спричиненими нестачею самих перевізників, та тривалими простоями для заправки паливом на території України.

Джерело Вільногірськ інформаційний  

Немає коментарів:

Дописати коментар

12.09.2023. Безпекова ситуація на Дніпропетровщині станом на 07:30.

  12.09.2023. Безпекова ситуація на Дніпропетровщині станом на 07:30. Вчора надвечір ворог ще раз вдарив артилерією по Нікополю. Поцілили п...